Zespół Szkół i Przedszkoli w Niedźwiedziu

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 13.05.2024
ŚNIADANIE: Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (1), masło extra mazurskie 83% (7), ogórek
świeży 50g , pomidor 10g, ser żółty 20g (7), herbata owocowa słodzona cukrem 200ml
OBIAD: Zupa: Krupnik na mięsie wędzonym na żeberkach wieprzowych i jarzynach 200g
(7,9)
II DANIE: Makaron z serem i polewą owocową ( owoce leśne, jogurt naturalny) 150g (1,3,7), woda z cytryną i
miodem 150ml
DESER: Mini baton 100g (1,7)
WTOREK 14.05.2024
ŚNIADANIE: Bułeczka śniadaniowa kajzerka pszenno -żytnia 50g (1), masło extra mazurskie 83% (7),
ogórek świeży 50g, serek śmietankowy z kurkami 30 g (7), herbata czarna z cytryną słodzona miodem 200ml
OBIAD: Zupa: Jarzynowa na mięsie drobiowym i jarzynach (marchewka, pietruszka, seler,
kalafior, fasolka szparagowa, ziemniaki) 200g (9)
II DANIE: Potrawka z kurczaka z kukurydzą i groszkiem 100g (7), kasza gryczana 70g, kompot owocowy
(borówka, śliwka, maliny, truskawka ) 150ml
DESER: Biszkopty 50g (1)
ŚRODA 15.05.2024
ŚNIADANIE: Chleb pełnoziarnisty 50g (1), masło extra mazurskie 83% 10 g (7), polędwica miodowa 60g sałata
lodowa 15g, pomidor malinowy 10g, herbata owocowa z cytryną słodzona cukrem 200ml
OBIAD: Zupa: Pomidorowa z ryżem na mięsie drobiowym i jarzynach 200g (1,3,9)
II DANIE: Makaron spaghetti z warzywami (cukinia, papryka, kukurydza, ogórek, por, marchewka) 120g
(1,3,7), kompot z jabłek 150ml
DESER: Banan BIO 100g +-
CZWARTEK 16.05.2024
ŚNIADANIE: Chałka z konfiturą truskawkową 100g (1,3,7), masło extra mazurskie 83% (7),
mleko 200ml (7), kawa zbożowa 200 ml (1)
OBIAD: Zupa: Zupa grysikowa na mięsie drobiowym i jarzynach (1,3,9)
II DANIE: Kopytka domowe w sosie pieczeniowym 40g (1,3,7), surówka z marchewki 100g, kompot
owocowy ( maliny, gruszka ) 150ml
DESER: Jogurt owocowy 100g (7)
PIĄTEK 17.05.2024
ŚNIADANIE: Chleb razowy ze słonecznikiem 50g (1) sałatka do kanapek z makreli i pomidorami 50g (1,4) ,
sałata lodowa 15g, Herbata czarna z cytryną słodzona miodem 200ml
OBIAD: Zupa: Ogórkowa na mięsie wędzonym i jarzynach 200g (3,7,9)
II DANIE: Placki ziemniaczane ze śmietaną 120g (1,3) kompot jabłkowo-grusz
kowy 150ml
DESER: Kokosanki domowe 60g (1,3,7)
UWAGA : JADŁOSPIS MOŻE ULEGAĆ ZNIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH OD FIRMY
CATERING BIESIADNY STÓŁ PO WCZEŚNIEJSZEJ KONSULTACJI Z DYREKCJĄ
PLACÓWKI .